Oturdukları binaya “az hasarlı” raporu verildikten sonra kaldıkları AFAD çadırından çıkarılan Kaçar ailesi, “20 gün çadırda kaldık. Evimiz’ az hasarlı’ olduğu gerekçesiyle bizleri çadırdan çıkardılar” dedi. Kaçar, girmeye korktukları binaya dair yeniden bir inceleme talebinde bulunulduğunu ancak bu talebe henüz cevap verilmediğini aktırıyor.

Maraş merkezli depremler bölgedeki 11 ili etkiledi. Bu illerden bir de Diyarbakır. Yetkili mercilerin paylaştığı verilere göre deprem sonrası başlatılan hasar tespiti çalışmalarında ise sona gelindi. Deprem nedeniyle yapılan hasar tespiti çalışmalarına ilişkin gündemde yeni tartışmalar başladı. ‘Evim sağlam değil’ diyen yurttaşlar, yetkili mercilerin verdiği ‘hasarsız’ raporlara karşı bir güvensizlik oluşmuş durumda. Deprem nedeniyle evlerine giremeyen ve 20 günü aşkın süreyi dışarıda geçiren Kaçar ailesi de bu kaygıyı yaşayanlardan.

Yaklaşık 20 günü AFAD’ın çadırlarında geçiren Kaçar ailesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından evlerine verilen “az hasarlı” raporun ardından aile, çadırdan çıkartıldı. Aile, evlerinin yıkılma tehlikesi barındığını belirtiyor. Bu nedenle geceleri dışarıda geçiren aile, yetkililere “Sesimizi duyun” çağrısında bulundu.

Çadırdan çıkarılan Kaçar ailesinden İkram Kaçar, ‘az hasarlı’ raporu verilen binaya ilişkin yeniden inceleme talebinde bulunulduğunu aktarıyor ve bu talebe de henüz cevap verilmediğini belirtiyor. Kaçar, sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Ya evimize girip, altında kalacağız ya da burada sokakta olacağız. Kendim için değil çocuklarım için burayım. Yetkililer sesimizi duysun.

20 gün çadırda kaldık. Evimiz’ az hasarlı’ olduğu gerekçesiyle bizleri çadırdan çıkardılar. Ancak evdeki hasar nedeniyle çareyi sokağa çıkmakta bulduk. Bu bina oturulacak bir bina değil. Mecburen dışarda geçiyoruz. Bina yıkıldıktan sonra mı bir çare bulacaklar?”

Editör: Ali Abbas Yılmaz